contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Paste Fericit! - Tort De Ciocolata Cu Pere!

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
     Hristos a inviat! Am vrut sa fac ceva deosebit pentru Pastele de anul asta si cred ca mi-a iesit... nu?

     Ingrediente blat:
  • 250g faina
  • 3 oua
  • 150g zahar
  • 150ml lapte
  • 150ml de ulei
  • 3 linguri de cacao
  • un praf de copt
  • un praf de sare
     Ingrediente umplutura:
  • 4 mere medii
  • 300ml vin alb
  • 4 linguri de zahar
  • 3 plicuri de zahar vanilat
  • 400ml apa
     Ingrediente crema:
  • 600ml smantana grasa
  • 4 linguri rase de zahar pudra
  • 4 linguri rase de cacao
  • esenta de rom
     Se bat ouale cu zahar si lapte pana cand se topeste zaharul, apoi se adauga uleiul putin cate putin. Separat se amesteca faina, cacao, praf de copt si sare si se adauga treptat in crema de oua. Se formeaza o crema omogena care se pune intr-o forma de tort tapetata cu hartie de copt. Se da la cuptor cam 40 de minute sau pana cand prajitura trece testul scobitorii.


     Se spala perele, se curata de coaja si de cotor si se pun la fiert, cu 300ml de vin, 400ml de apa, zahar, zahar vanilat pana cand se fierb bine perele si devin usor transparente. Siropul rezultat se foloseste la insiropat blatul. Eu am taiat o felie subtire din blat, partea de crusta, pentru a insiropa mai usor.
(Reteta originala presupunea ca la siropul de pere sa se adauge gelatina si sa se puna jeleul rezultat peste blat si pere, dar eu am evitat gelatina, si am folosit siropul sa inmoi blatul... mi s-a parut o varianta mai sanatoasa)
     Peste blatul insiropat am pus bucatile de pere si am dat totul la frigider pana am facut crema de cacao.

     Se bate bine smantana pana se intareste, apoi se adauga zaharul si cacao. Cel mai bine se face frisca la rece, cu ustensilele reci si bolul in care bateti frisca ar trebui pus intr-un alt vas cu apa si gheata. Crema rezultata se intinde omogen peste pere si se da la frigider cateva ore, de preferat peste noapte.
     Inainte de servire se rade ciocolata pe deasupra si se orneaza in functie de ocazie sau imaginatie. Decorurile mele sunt toate cumparate :( dar cred ca arata rezonabil. S-aveti pofta si Paste fericit!