Paste De Orez Cu Sos Ragu
articol scris de Gatind cu Mira blog gatindcumira.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
- 300 gr paste de orez (fidea)
- 1 ceapa rosie mare
- 50 ml. ulei de masline
- 3,4 catei de usturoi potriviti
- 3 rosii proaspete
- 150 gr. pasta de rosii
- 400 gr. carne tocata de vita
- condimente
- 50 gr branza de oi
Mod de preparare:
Portii pentru 4 persoane: se caleste ceapa in ulei de masline pana devine cristalina, se adauga usturoiul pisat pana se rumeneste, carnita tocata se toarna peste ceapa si ustoroi lasandu-se la calit pana cand devine albicioasa, intre timp s-au tocat rosiile si se adauga peste compozitia din cratita, se amesteca bine ptr. a nu se prinde si cand rosiile incep sa lase un strop de suc se toarna si pasta de rosii amestecandu-se continuu timp de aproximativ 30 de minute. La acest fel de sos eu folosesc: sare, piper, coriandru proaspat tocat, cimbru proaspat tocat, rozmarin uscat si provence.
Pastele se fierb cateva minute, se storc si apoi se amesteca cu sosul. Peste farfuria plina de paste si sos se rade branza. Noi combinam acest sos si paste cu putin ketchup Heinz de preferat...picant.
Nota:
Atunci cand gatiti paste de orez va trebui sa aveti grija ca acestea se inmoaie foarte repede, nu le fierbeti, doar treceti apa fierbinte peste ele, chiar daca mai raman parti care nu s-au inmuiat de la inceput, nu va speriati, ele se vor inmuia pe parcurs. Mai nou fugim cu totii de prezenta glutenului in alimentatie si prin pastele de orez sa stiti ca am gasit o varianta alternativa sanatoasa.
- 1 ceapa rosie mare
- 50 ml. ulei de masline
- 3,4 catei de usturoi potriviti
- 3 rosii proaspete
- 150 gr. pasta de rosii
- 400 gr. carne tocata de vita
- condimente
- 50 gr branza de oi
Mod de preparare:
Portii pentru 4 persoane: se caleste ceapa in ulei de masline pana devine cristalina, se adauga usturoiul pisat pana se rumeneste, carnita tocata se toarna peste ceapa si ustoroi lasandu-se la calit pana cand devine albicioasa, intre timp s-au tocat rosiile si se adauga peste compozitia din cratita, se amesteca bine ptr. a nu se prinde si cand rosiile incep sa lase un strop de suc se toarna si pasta de rosii amestecandu-se continuu timp de aproximativ 30 de minute. La acest fel de sos eu folosesc: sare, piper, coriandru proaspat tocat, cimbru proaspat tocat, rozmarin uscat si provence.
Pastele se fierb cateva minute, se storc si apoi se amesteca cu sosul. Peste farfuria plina de paste si sos se rade branza. Noi combinam acest sos si paste cu putin ketchup Heinz de preferat...picant.
Nota:
Atunci cand gatiti paste de orez va trebui sa aveti grija ca acestea se inmoaie foarte repede, nu le fierbeti, doar treceti apa fierbinte peste ele, chiar daca mai raman parti care nu s-au inmuiat de la inceput, nu va speriati, ele se vor inmuia pe parcurs. Mai nou fugim cu totii de prezenta glutenului in alimentatie si prin pastele de orez sa stiti ca am gasit o varianta alternativa sanatoasa.