contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Paste De Dovlecel Cu Sos Bolognese Vegetal

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Aceasta reteta este pentru concursul Oliviei. Desi nu sunt adepta curelor de slabire si a dietelor bazate pe numarul de calorii, am intrat in acest concurs deoarece am inteles ca Oliviutza va incerca toate retetele propuse in concurs, deci aceasta ocazie a un bun prilej pentru a intra si ea in clubul bucatareselor :) Avand in vedere acest aspect am ales o reteta foarte foarte simpla insa foarte gustoasa.

Reteta de fata abia aduna 100 calorii asa ca ai dezlegare la mai multe portii daca iti place :)

Mod de preparare:

1. Dovlecelul se curata de coaja si se spala. Cu ajutorul unui cutit de curatat legume taiem fasii de dovlecel pe lungime. Cand ajungem la samburi ne oprim.

2. Sosul bolognese se gaseste in magazinele dm (click aici pt lista completa a magazinelor din tara) si contine: rosii, ceapa, ulei, sare, conopida, paprika, busuioc, oregano, cimbru, morcovi, pastarnac, patrunjel, ghimbir, praz, dafin. Este foarte gustos. Trebuie doar incalzit.

IMG_4275 [] 3. Se aranjeaza fasiile de dovlecei pe o farfurie, se adauga sosul peste ele si se presara parmezan vegetal (reteta o gasiti aici, pe blogul meu vegan).

Dovleceii sunt un excelent substitut al pastelor fainoase: sunt cruzi (deci isi pastreaza toate vitaminele), sunt usor crocanti si se adapteaza perfect oricarui tip de sos. Iar parmezanul vegetal trebuie incercat! Este pur si simplu delicios!

IMG_4291 []



Reteta recomandata de floridecires7.blogspot.com