Paste De Casa,aromate Cu Busuioc
articol scris de mayas-esprit.blogspo blog mayas-esprit.blogspot.com
Cînd ma gîndesc cît uram sa fac paste/taitei de casa,înainte,cu multi ani în urma...nu îmi vine a crede cu cîta placere fac acum!Cîndva chiar îmi cumparasem si masina de paste,pe care nu mi-a facut deloc placere s-o folosesc,si chiar fost una buna.Am dat-o mamei care este fericita cu ea.Nu orice masinarie se lipeste de mine.
Pentru ca nu am mai facut paste de casa de ceva vreme,si tot mai aveam faina din Italia(înca mai am :P ),m-am pus pe framîntat aluat de taitei.
- 250 g faina tip 00*
- 250 g gris de grîu dur macinat foarte fin **
- 5 oua
- 1 mîna frunze busuioc
- 1 lingura rasa sare
*Barilla-per tutte preparazioni(faina obisnuita)
**Semola di grano duro rimacinata,am folosit tot Barilla-per pane e pasta
Am framîntat toate ingredientele cu robotul,
pîna am obtinut un aluat compact,destul de fest
si deloc lipicios.L-am mai framîntat si cu mîna vreo 2 minute
apoi am format o bila pe care am învelit-o în folie transparenta.
Am dat auatul la frigider aproximativ o ora.
(Se lasa neaparat la odihna!)
Dupa de s-a odihnit destul,l-am scos de la rece si l-am împartit în patru.Pîna rolati toate foile,pastrati celelalte bucati acoperite cu folie,într-o punga,sau sub un castron.Altfel se usuca aluatul si nu se mai roleaza usor!
Am întins foi subtiri,din care am taiat 5 foi dreptunghiulare pentru lasagne,
iar restul foilor l-am rolat si am taiat tagliatelle,
pe care le-am lasat 2 zilela uscat, într-un loc racoros si ferit de lumina.
Tagliatellele,le-am pastrat acopeite cu o foaiede hîrtie la loc racoros si întunecat.
Le-am fiert al dente si amestecat doar cu ulei de masline,usturoi si peperoncino.
Foile le-am folosit la o lasagne cu zucchini,pe care o voi posta mîine.