Paste De Anul Nou
articol scris de aphextwinz blog aphextwinz.wordpress.com
Ala chinezesc, nu? Pe 31 s-a trecut in anul calului de lemn (scrisesem calul anului de lemn, ptiu). Ce o insemna asta, mi se cam falfaie, dar nu refuz niciodata ceva cu tenta chinezeasca asa ca am facut efectiv ce era mai simplu cu ce aveam prin casa, eu in general la combinatiile de taitei de orez cu diverse le zic chow mein.
Deci taitei aveam, niste legume ratacite s-au mai gasit, am pus si putina sunculita, sa fie mai “cantonez” asa, deci: ceapa, morcov, ardei gras, sunculita.
Am calit totul in wok-ul meu cel mic pe care il iubesc de mor, desi lipeste.
Am adaugat si un ou si am amestecat vartos (si niste frunze de busuioc, tot cad, nu pun chinezii dar tailandezii pun).
Peste amestec am pus taiteii fierti plus sos de soia, sos de stridie si ulei de susan. Ad libitum.
Si am amestecat, dar nu pe foc, sa nu mi se lipeasca de tot.
Si gata. O sa ziceti ca nu e reteta, ba e foarte reteta si sunt foarte bune.
Sa vedem anul calului asta daca a meritat deranjul sa il serbez cu taitei de cinci minute.
rororo