Paste Cu Vinete Si Legume

articol scris de Ionela blog ioana-retetecalamamaacasa.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Avem nevoie de:
1. 500 g paste fierte conform instrucţiunilor de pe ambalaj
2. legume: 2 vinete coapte, curăţate şi tocate, 4-5 cepe, 2 morcovi, 2-3 ardei, 3-4 roşii mai mari şi coapte bine, 5-6 căţei de usturoi tocaţi mărunt, pătrunjel.
3. 1 ceaşcă de ulei, sare şi piper.
- vinetele le coacem în cuptor, le curăţăm de coajă şi le tocăm
- ceapa, usturoiul şi ardeiul le curăţăm şi le spălăm, după care le tocăm mărunt şi le punem la călit în uleiul încins, adăugând totodata şi 1 cană cu apă. - morcovul curăţat îl dăm pe răzătoare şi il adăugăm peste ceapă şi ardei.
- lăsăm să fiarbă sosul, până ce acesta scade şi se leagă frumos, după care adăugăm vinetele şi mai lăsăm câteva minute la fiert, amestecând tot timpul pentru a nu se lipi mâncarea.