Paste Cu Usturoi Si Busuioc
articol scris de inbucatariecutata blog inbucatariecutata.blogspot.com
Timp de preparare: 40 de minute
Ingrediente: pentru 4 - 5 portii
- 60 ml ulei de masline extra-virgin
- 10 - 15 catei de usturoi, curatati si zdrobiti
- 1/2 cana de sunca taiata cubulete
- 6 - 8 rosii, curate de pielite si tocate marunt
- sare si piper negru, dupa guste
- 450 g de paste, preparate conform instructiunilor dupa pachet
- 1 cana de busuioc proaspat, tocat nu foarte marunt
- parmezan, dat pe razatoarea cu dinti mici
Mod de preparare:
Incalziti uleiul intr-un vas in care sa intre pastele preparate. Puneti vas usturoiul si sunca si rumeniti pana capata usturoiul o culoare galben-aurie. Adaugati rosiile, sarea, piperul si fierbeti in vasul acoperit 15 minute. Scurgeti pastele de apa in care au fiert si adaugati sosul. Adaugati busuiocul si amestecati usor cu o spatula. Daca vi se par uscate pastele, adaugati din apa in care ati fiert pastele. Se servesc cu parmezan deasupra.