Paste Cu Ton
Sursa Paste cu ton
articol scris de 3sisterscooking blog 3sisterscooking.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingrediente
- 2 conserve mici de ton, scurse
- 1 ceapa rosie mica
- 2 catei de usturoi
- 1 cana sos de rosii sau pasata de rosii
- 1 legatura mare de patrunjel
- 2 linguri ulei de masline
- sare, piper
- 400 g paste(dupa preferinta)
Mod de preparare
1. Se pune apa cu sare la fiert pentru paste. Se incinge, intr-o tigaie, uleiul de masline si se caleste ceapa tocata marunt. Cand incepe sa capete un aspect sticlos se adauga usturoiul si tonul. Se amesteca pentru 1-2 minute, pana ce compozitia prinde aroma de usturoi. Se condimenteaza cu sare si piper si se stinge cu sosul de rosii.
2. Se pun pastele la fiert, iar cand acestea sunt aproape gata se adauga la sosul de peste patrunjelul maruntit.
Se strecoara pastele, avand grija sa pastram putina apa de pe ele. Se adauga rapid peste sosul de peste si se amesteca. Se completeaza cu apa pastrata deoparte daca sosul nu e suficient. Se gusta de condimente si se servesc calde.
comentarii