Paste Cu Ton Si Smantana
articol scris de divainbucatarie blog divainbucatarie.ro
Din categoria simplu, rapid si bun! Pe caldura mare nu vrem sa stam prea mult cu aragazul pornit, asa ca timpul de fierbere al unor paste nu ne va deranja prea tare…
INGREDIENTE:
400 g paste
250 g ton in ulei (de masline)
300-350 g smantana
3-4 catei usturoi
sare
piper
Pentru ornat:
ton
frunze de busuioc
PREPARARE:
Fierbem pastele in apa cu sare si 1 lingura ulei, conform instructiunilor de pe pachet, apoi le scurgem.
Cat timp acestea se fierb noi maruntim tonul in ulei cu o furculita (impreuna cu uleiul), apoi il amestecam cu smantana, usturoiul zdrobit, putina sare si putin piper proaspat macinat. Pastram cateva firicele de ton pentru decorul farfuriei.
Turnam sosul peste pastele scurse de apa si amestecam pana se omogenizeaza.
Punem in farfurii pastele, ornam cu cateve bucatele de ton pastrate si frunze mici de busuioc. Le servim imediat!
Pofta buna!