contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Paste Cu Spanac

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


Am incercat aceasta salata cu oarece emotii, nestiind cum va fi primita de carnivorul familiei :)) mai ales ca am avut un incident neplacut (adica un dezastru in bucatarie) cu o lasagna de post, in care folosisem spanac. De atunci, sa zicem ca e destul de reticent sa mai incercam spanac, in alta forma decat cea clasica :) Dar exista o explicatie pentru dezastrul de atunci! si anume, spanacul congelat nu e cea mai buna alegere :) Deoarece in spanacul crud sau foarte putin preparat termic exista o multime de minerale si vitamine, iar lista proprietatilor este prea lunga sa o trec aici, e pacat sa evitam, mai ales ca este un intaritor al sistemului imunitar, deci bun pe frigul asta :) Si spre bucuria mea, mancarea a fost apreciata, phiu :))

Pentru 2 portii avem nevoie de
  • 130 g paste scurte, preferabil integrale
  • 150 g telemea sau cascaval
  • 200 g baby spinach
  • 50 ml lapte
  • 1 capatana usturoi
  • 2 - 3 linguri ulei de masline
  • piper
  • 1 lingurita seminte de susan (optional)
Din capatana de ustuoi taiem cativa milimetri din capatul cu mustatile, apoi o asezam pe o bucata de hartie de copt. Presaram cu putina sare, 1 lingura ulei de masline, strangem bocceluta din hartie de copt si o legam cu ata. Dam la cuptorul incins la 180 de grade cam 30 de minute, dupa care desfacem hartia si lasam usturoiul sa se raceasca.
Pastele le fierbem conform indicatiilor de pe pachet, le clatim si le lasam sa se scurga.
Pregatim sosul pentru paste din branza taiata cubulete, lapte, usturoiul curatat, piper si 1 lingura de ulei de masline. Punem ingredientele intr-un blendersau le pasam folosind piciorul vertical al mixerului
Intr-o tigaie antiaderenta mare (preferabil un wok) calim spanacul 2 - 3 minute, amestecand mereu. Spanacul trebuie sa ramana crocant, doar sa se inmoaie putin.
Amestecam pastele cu spanacul si cu crema de branza, asezam pe farfurii si deasupra presaram semintele de susan simple sau rumenite putin intr-o tigaie de teflon, fara ulei. Un pranz delicios, sanatos, cu aproximativ 110 calorii la 100 de grame.

 

 

 



Articol recomandat de furnicuti.blogspot.com