contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Paste Cu Spanac Si Ricotta

articol scris de Maria68 blog Ikka is Blog

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Este o reteta extrem de simpla, dar deosebit de gustoasa! 
Ingrediente:
350g paste largi
450ml rosii pasate sau pulpa de rosii
275g spanac
50g pesmet
120ml lapte 60ml ulei 250g branza ricitta
1 catel usturoi
25g Parmesan
sare,piper negru
25g seminte de pin(eu am folosit nuci macinate)
 Mod de preparare:




Intr-o craticioara, fierbem pastele in apa cu sare,dupa instuctiunile de pe pachet. Cand sunt gata fierte le trecem printr-un jet de apa.
Spanacul se fierbe in apa cu sare cateva minunte, dupa care il punem intr-o sita si prin presare  scurgem surplusul de apa existent.
Pulpa de rosii sau rosiile pasate, le asezam intr-o sita deasupra unui bol si cu o lingura le presam.
Punem pesmetul, laptele si 45ml ulei in mixer si mixam putin.Adaugam spanacul si ricotta, mixam putin, dupa care adaugam sarea, piperul si un pic de nucsoara. 
Mixam impreuna pulpa de tomate sau pasate, cu uleiul de masline, catelul de usturoi. Intindem sosul obtinut intr-un vas rezistent la temperaturi inalte(eu am folosit vas yena).
Pasta mixata obtinuta (spanac, ricitta....) o introducem cu ajutorul unui sprit sau punga pt. ornat torturi in pastele fierte si le asezam peste pasta de rosii.
Punem la cuptor cam 15 min. Dupa ce scoatem din cuptor presaram deasupra Parmessan si seminte de pin sau nuci macinate  si lasam un pic pana se rumeneste branza.

Pofta buna!!!!!