Paste Cu Spanac Și Ricotta
articol scris de victorpartan blog hapleablog.wordpress.com
Circulă zvonul că era mâncarea preferată a lui Popeye Marinarul, atunci când avea poftă de paste.
Ce îţi trebuie pentru 6 porţii – poza1:
- 400 gr de paste
- 500 gr de spanac
- 200 gr de smântână
- 250 gr ricotta
- 200 gr cașcaval
- sare, piper
- 4 căței de usturoi
Plan de lucru:
- punem spanacul în apă cu sare, pe foc (poza 2). După ce începe să fiarbă, mai lăsăm cinci minute și îl scurgem.
- pregătim toate ingredientele (curățăm usturoiul, răzuim cașcavalul, etc.) – poza 3
- omogenizăm smântâna cu ricotta și cu usturoiul pisat (poza 4). Adăugăm, apoi spanacul tocat mărunt (poza 5) și amestecăm (poza 6).
- între timp fierbem pastele, le scurgem și le așezăm într-o tavă de yenna (poza 7). Le amestecăm cu compoziția de spanac, ricotta, smântână și o parte din cașcavalul răzuit. Condimentăm cu sare și piper (pozele 8 și 9)
- presărăm pe deasupra restul cașcavalului răzuit (poza 10). Băgăm la cuptor până se topește și rumenește cașcavalul de deasupra (poza 11)
- poftă bună! (poza 12)
Timp de preparare: 40 de minute
Preţ: 4 lei/porţie (poate varia în funcţie de locul de unde luaţi ingredientele)
Filed under: A3. Pasta&Pizza