Paste Cu Sos şi Carne La Cuptor
articol scris de Retetegg blog retetegg.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
By http://retetegg.blogspot.com
De multa vreme imi doresc sa fac lasagna sau cannelloni, insa nu am reusit pana acum.
Mi-am satisfacut in schimb pofta de paste la cuptor, pregatite cu sos de rosii din belsug si carne.
Am folosit:
De multa vreme imi doresc sa fac lasagna sau cannelloni, insa nu am reusit pana acum.
Mi-am satisfacut in schimb pofta de paste la cuptor, pregatite cu sos de rosii din belsug si carne.
Am folosit:
- 500 gr paste, 400 gr carne tocata, 1 kg rosii, 2 linguri pasta de tomate, 1 ceapa verde mare, oregano, ghimbir, 50 ml vin, sare, piper alb, patrunjel, cascaval ras.
Am fiert pastele in apa cu sare si le-am scurs bine de apa.
Intr-o tigaie am incins 2 linguri de ulei, am pus ceapa tocata marunt, apoi 2 rosii taiate cuburi.
Peste 5 minute am adaugat vinul, pasta de tomate si condimentele.
Am lasat pe foc pana cand s-a evaporat lichidul.
Intr-o tava am asezat pastele pe hartie de copt, apoi carnea, felii de rosie, patrunjel si inca un strat de paste.
Am pasat 1/2 kg de rosii si am adaugat sosul peste paste.
Am lasat 30 de minute in cuptor.
Cred ca sosul de rosii a fost mult prea lichid, caci nu am reusit sa tai pastele cum doream ci le-am pus cu o spatula pe farfurie:)
Desi nu arata chiar extraordinar, va asigur ca gustul e mega buun.
Am pus deasupra pastelor si cascaval ras atunci cand am servit.
Pofta buna!