Paste Cu Sos De Tomate Si Tarhon
articol scris de stamamadalinaandreea blog madalina-stama.net
Ingrediente; 200 ml de suc de rosii, putin tarhon, 4 catei de usturoi (tocati), putina sare, putin piper negru macinat, 1 lingura cu ulei vegetal, 1/2 de pachet de spaghete (un pachet de 500 de grame, paste din gris de grau dur) si 1 ceasca cu apa.
Pastele se fierb al dente, deci nu prea mult, cel mult 8 minute. Se pune apa intr-o oala, dar si putina sare, se lasa sa dea in clocot, abia apoi se adauga pastele, acestea se lasa putin sa fiarba, cat sa fie crocante. Dupa ce au fiert, pastele se dau deoparte, se mentin calde, acoperite cu un capac sau in farfurii calde cu un capac.
Intr-o tigaie sau craticioara se pune ulei la incins, abia dupa ce s-a incins se adauga sucul de rosii si apa.Se lasa sa fiarba, se adauga sare, piper, tarhon si 4 catei de usturoi tocati marunt. In functie de cum va doriti, lasati sosul sa fiarba mai mult daca il vreti gros, dens, daca il vreti mai usor, il lasati putin sa fiarba. Oricum, pastele vor absorbi sosul.
Pastele se servesc cu putin sos, in functie de gust.
Pastele cu sos de rosii sunt satioase si sanatoase, in plus, asa, cunt gatite corect, si aduc un plus de vitamine si minerale gratie sosului de tomate, care inclus creste portia zilnica de legume care trebuie servita. Deci, daca nu stiti cum sa mancati mai multe legume, luati in calcul sosurile.
Filed under: Fel principal Tagged: carbohidrati buni, carbohidrati rai, cereale integrale, Chris Brown, Danny Boyle, Dupa, England, God, James Franco, nutritie sanatoasa, Organizations, paste, paste cu sos, paste cu sos si tarhon, paste cu usturoi, piper negru macinat, sare, sos de rosii, sos de tomate, tarhon, ulei, ulei de masline, ulei vegetal