Paste Cu Sos De Soia
articol scris de reteteveg.blogspot.c blog reteteveg.blogspot.com
Ingrediente:
- 200 g paste
- 50 g soia granule
- ¼ rotita mica cascaval
- 40 g bulion
- 1 lingura ulei
- 1 ceapa rosie
- usturoi
- oregano, cimbru, marar, tarhon
- sare
Mod de preparare:
Soia se opareste, in apa clocotita condimentata, pentru 30 minute. Se lasa la scurs si se preseaza in maini pentru a elimina excesul de apa. Pastele se pun la fiert in apa sarata. Intre timp se caleste ceapa si usturoiul in ulei, cand sunt aproape gata se adauga condimentele si bulionul si se amesteca bine. Se lasa pe foc inca 1-2 minute, apoi se adauga soia, se amesteca si se mai lasa inca 3-4 minute.
Dupa ce au fiert pastele, se scurg si se clatesc in apa rece pentru a nu se lipi. Se aseaza in farfurii, lasand un loc la mijloc pentru sos. Se pune sosul in mijlocul farfuriei, apoi se adauga cascavalul taiat cubulete mici.
Vor iesi 4 portii. Valori nutritionale:
calorii | proteine | lipide | carbohidrati | |
total | 1156.2 | 65.6 | 25.4 | 174.8 |
per portie | 289.1 | 16.4 | 6.4 | 43.7 |