Paste Cu Sos De Rosii
Sursa Paste cu sos de rosii
articol scris de susu blog wwwsimona-susu.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Varianta I : grozave, foarte bune calde, in ziua in care sunt facute
120 gr penne, o cutie de 400 gr rosii daca nu aveti proaspete, cativa catei de usturoi, busuioc proaspat, eu am pus doua maini uscate, doua linguri de bulion, piper proaspat macinat, doua cepe mari una rosie si una alba, 3-4 linguri ulei de masline, 50 gr de unt, doua lgt zahar, 150 gr mozzarela, un ardei iute optional, 3-4 linguri mari branza cremoasa, parmezan sau telemea veche de care aveti
Pastele se pun la fiert in apa clocotita cu putina sare. Eu mai adaug in apa ceva mirodenii sa le dea gust, coriandru, foi dafin, piper, etc. Ceapa tocata foarte marunt se caleste in grasime impreuna cu usturoiul zdrobit. Punem rosiile tocate, pasta, zaharul si mirodeniile, Lasam sa scada sosul, punem busuioc si inca putin usturoi de gust. Acum adaugam si o lingura de branza cremoasa. Ardeiul taiat felii se poate adauga spre sfarsit sau il caliti la inceput dupa ceapa. Cand e gata sosul adaugam pastele fierte al dente scurse si trecute rapid printr-un jet de apa rece. Punem imediat branza rasa si mozarela, amestecam si acoperim ca pastele isi vor trage sosul. Daca raman fara lichid putem adauga niste apa de la fiertura pastelor.
Varianta II :
Calim in 4 lg de ulei cativa catei de usturoi cu un ardei iute taiat rondele dar caruia i-am scos semintele. Punem 300 gr rosii tocate si 6-8 rosii cherry taiate in 4, busuioc, piper, sare hymalaya, Scadem putin sosul, adaugam pastele fierte al dente, amestecam, acoperim si lasam putin. Servim cu parmezan.
Varianta II :
Calim in 4 lg de ulei cativa catei de usturoi cu un ardei iute taiat rondele dar caruia i-am scos semintele. Punem 300 gr rosii tocate si 6-8 rosii cherry taiate in 4, busuioc, piper, sare hymalaya, Scadem putin sosul, adaugam pastele fierte al dente, amestecam, acoperim si lasam putin. Servim cu parmezan.