Paste Cu Sos De Carne
articol scris de aphextwinz blog aphextwinz.wordpress.com
Nu e o reteta, e o readaptare, refolosire, reconditionare, modificare, dar e buna, nefiind o reteta e doar o idee.
Dar mai intai cu ce ne-am distrat inainte, am scos mezel ordinar in pita ieftina cu mustar de duzina pe ziar (e pliant, tot aia) pe capota, sa fac o poza.
Daca lasam mai mult de 30 de secunde dracia pe masina aveam pita prajita, e asa de cald ca poti face lejer mancare afara. Deci prima chestie e cu amintiri din copilarie, adolescenta, din astea.
A doua chestie care intervine intre noi si pseudoreteta e supa de ieri, racoreala maxima, rece, cu un coltuc de pita si ulei crud de masline, balsam.
Si ultima, voiam sa pozez pisicile la adapat si fix cand am declansat, pac, o veverita, prea mult mi-a placut poza (pisicile alta data).
Acum si reteta, la cat mai rece posibil, metoda nesecreta fiind aia cu pastele oprite din fierbere cu apa rece, apoi date cu lei de masline. Sosul, ei bine, aici am folosit ce aveam. Niste carne tocata de vita calita, subtiata tot cu supa de legume de ieri (de aia nu am mai pus cepe si usturoi si altele, ca avea zama tot) si pentru mai mult gust, adaugate doua linguri de zacusca. La sos zic, cum toate aveau sare si piper si iuteala cam asta e tot, se lasa numai sa scada, v-am zis ca e non reteta.
De buna e buna, la temperatura camerei sau chiar rece, daca as vinde asa o reteta pe amazoni as da-o numai la licitatie si de banii castigati mi-as lua o botnita noua. Pentru mine, nu pentru caine.
Combinatia de carne de vita cu multe legume si cu multa ceapa nu are cum sa rateze intr-un sos, aia clar, nu imi permit sa ii zic ragout ca a fiert putin, cat sa nu ma dea afara din casa si caldura craticioarei.
rororo