Paste Cu Sos De Branza Si Nuci
articol scris de Ionela blog ioana-retetecalamamaacasa.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Pentru iubitorii de brânzeturi, aceste paste consistente care pot fi pregătite cu un minim de efort, pot constitui o variaţie fericită la clasicele pastele cu sos de roşii.
Avem nevoie de:
1. 200 g branza de burduf de iutime medie (o puteti inlocui cu branza Blue Cheese)
2. 400 g paste fainoase (fusilli) - spirale
3. 50 g unt
4. 4 linguri vin alb sec
5. 250 ml smantana proaspata
6. coaja rasa de la o lamaie
7. 1 ardei rosu curata de seminte si taiat marunt (optional); eu l-am inlocuit cu un ardei gras rosu
8. un praf de nucsoara
9. 100 g nuci
10. cateva fire de ceapa verde
Procedati astfel:
- fierbeti intr-o cratita incapatoare apa cu putina sare si un strop de ulei. Adaugati pastele fainoase si fierbeti conform instructiunilor de pe ambalaj;
- între timp, puneti intr-un vas untul si ardeiul gras rosu taiat fideluta, care trebuie sa se caleasca;
- între timp, puneti intr-un vas untul si ardeiul gras rosu taiat fideluta, care trebuie sa se caleasca;
- adăugati branza rasa, vinul alb, smantana proaspata nebatuta (cand adaugati smantana, trageti vasul de pe foc, pentru ca altfel se va taia smantana), coaja rasa de la o lamaie, ardeiul iute curatat de seminte si taiat marunt şi un varf de cutit de nucsoara macinata;
- asezonati cu sare si piper si lasati sa fiarba mocnit la foc mic sosul, aproximativ 5 min., amestecand cat mai des;
- scurgeti pastele si puneti-le intr-un castron incalzit pentru servit;
- adaugati sosul de branza şi smantana pregatit mai sus si amestecati bine;
- adaugati nucile si ceapa verde proaspat tocata, amestecati din nou si serviti imediat.
Foarte bune aceste paste, mai ales pentru cei care sunt mari consumatori de branzeturi!