Paste Cu Sos Cremos De Branza Albastra Si Spanac
articol scris de laura_dachman blog lauradfood.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Dificultate : redusa
Timp de preparare : 30 minute
Cantitate : 4 portii
Ingrediente
- 200 gr paste (eu am folosit pipe rigate)
- 1 mana de spanac proaspat, tocat
Pentru sos
- 50 gr unt
- 50 gr faina
- 500 ml lapte
- Coaja rasa de la 1 lamaie
- 1 lingurita miere
- ¼ lingurita piper negru macinat
- 150 gr branza albastra (eu am folosit Bleu Village)
Preparare
- Pentru sos se topeste untul intr-o cratita.Se adauga faina si se caleste 1 minut, avand grija sa nu se arda.Se toarna laptele, putin cate putin, amestecand continuu.Se adauga coaja de lamaie, mierea si piperul si se lasa sosul sa fiarba pana cand incepe sa se ingroase.Se adauga branza si se lasa pana cand s-a topit complet.
- Pastele se fierb in apa cu sare comform intructiunilor de pe ambalaj, adaugand si spanacul in ultimele 3 minute de fierbere.Pastele si spanacul se scurg apoi se amesteca cu sosul preparat.