Paste Cu Sos Aromat
Sursa Paste cu sos aromat
articol scris de lia blog floare-floare.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
O
delicioasa mancare, care ne duce cu gandul la frumoasa Italie cu minunatele ei preparate
culinare.
500g
paste
500g
carne macinata (amestec porc+vita)
2
linguri ulei
1
ceapa mare
1
ardei kapia rosu
1
morcov
1
rosie mare
Putin
praz
Tarhon
proaspat
1
crenguta rozmarin
½
lingurita chimen macinat
Sare
piper
Patrunjel
frunze
Curatam
ceapa, o splam si o tocam marunt. Indepartam semintele,spalam si maruntim si
kapia. Curatam, spalam si dam pe razatoarea mare, morcovul. Prazul bine spalat il
feliem.
Punem
intr-o tigaie, la incins, uleiul ramas si adaugam ceapa, kapia si prazul.
Calim
5’ apoi adaugam morcovul si mai lasam
impreuna inca 3’, dupa care punem si carnea.
Amestecam totul, asezonam cu sare
si piper, adaugam tarhonul, rozmarinul si chimenul si lasam la foc mic, sub
capac cam 20-30’. Curatam rosia de pielita, o maruntim si o adaugam la sos,
inainte cu 5-6 minute de a fi gata.
Pana
se face sosul, fierbem pastele (conform instructiunilor de pe ambalaj) in apa
cu sare +1 lingura ulei. Cand sant gata le rasturnam in strecuratoare, le
trecem sub jet de apa rece, apoi le punem intr-un bol cu capac.
Cand
servim, punem in farfurie mai intai paste, apoi sos din abundenta si presaram
deasupra patrunjel verde maruntit.
Pofta
buna !