contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Paste Cu Sos Aromat

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

O delicioasa mancare, care ne duce cu gandul la frumoasa Italie cu minunatele ei preparate culinare.
 500g paste
500g carne macinata (amestec porc+vita)
2 linguri ulei
1 ceapa mare
1 ardei kapia rosu
1 morcov
1 rosie mare
Putin praz
Tarhon proaspat
1 crenguta rozmarin
½ lingurita chimen macinat
Sare
piper
Patrunjel frunze
Curatam ceapa, o splam si o tocam marunt. Indepartam semintele,spalam si maruntim si kapia. Curatam, spalam si dam pe razatoarea mare, morcovul. Prazul bine spalat il feliem.
Punem intr-o tigaie, la incins, uleiul ramas si adaugam ceapa, kapia si prazul. 
Calim 5’ apoi adaugam  morcovul si mai lasam impreuna inca 3’, dupa care punem si carnea. 
Amestecam totul, asezonam cu sare si piper, adaugam tarhonul, rozmarinul si chimenul si lasam la foc mic, sub capac cam 20-30’. Curatam rosia de pielita, o maruntim si o adaugam la sos, inainte cu 5-6 minute de a fi gata. 
Pana se face sosul, fierbem pastele (conform instructiunilor de pe ambalaj) in apa cu sare +1 lingura ulei. Cand sant gata le rasturnam in strecuratoare, le trecem sub jet de apa rece, apoi le punem intr-un bol cu capac.
 Cand servim, punem in farfurie mai intai paste, apoi sos din abundenta si presaram deasupra patrunjel verde maruntit.
Pofta buna !