Paste Cu Somon & Paste Calamari, Creveti Si Midii
articol scris de mayas-esprit.blogspo blog mayas-esprit.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Astazi va prezint din nou o reteta care se încadreaza printre retetele mele preferate. Ca de obicei, aceasta categorie include retetele simple, care necesita putine ingrediente, se prepara rapid si încînta papila la maxim. Nici pupila nu are de suferit! Totodata doresc sa v-o prezint si pe Any, noua posesoare de blog - La cucina di Any - , care de ani de zile este una dintre muzele mele din bucatarie, mai ales cînd vine vorba de paste.
Reteta originala o puteti vedea aici. Eu am preparat doua feluri. Cu somon si înca un fel extra pentru sotul meu, care adora crustaceele, o combinatie de midii, creveti si inele de calamari.
Ingrediente:
- calamari / sau creveti, midii, somon... orice alt peste
- rosioare
- usturoi
- patrunjel
- vin alb
- ulei de masline
- sare, piper, ardei iute
- paste, eu am folosit Trulli
Se adauga pestele si se lasa 2-3 minute pe foc, amestecînd cînd si cînd.
Peste pestele este patruns, se adauga o cescuta de vin.
Se lasa sa sfîrîie alte 2-3 minute.
Se adauga rosiile si patrunjelul. Rosiioarele se pot lasa întregi sau taia în jumatate.
Eu am folosit din cele lunguiete. Fiind pitice rau le-am lasat întregi.
Se mai lasa pe foc cîteva minute. Pe masura ce scade lichidul din tigaie,
se adauga cîte putina apa de la pastele care între timp fierb. Apa cu amidon ajuta la legarea sosului.
Între timp se condimenteaza în functie de gust cu sare, piper si ardei iute.
Cînd pastele sînt fierte, se scurg si se adauga în tigaie. Se salta tigaia de 2-3 ori. Gata!
Pofta buna!
Cin Cin!
Any, bun venit în blogosfera!