contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Paste Cu Somon Afumat Si Masline Negre

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

O reteta usoara si rapida, o mincare gustoasa care poate fi servita in orice perioada a anului. Ingrediente pentru doua persoane si jumatate:
* 180 g pasta penne
* 30 g masline negre cintarite fara simbure
* 150 g somon afumat
* 100 g parmezan
* cca 4 linguri ulei masline
* sucul de la o lamiie
* patrunjel
* sare
* piper

Intr-o oala punem apa la fiert impreuna cu o lingura de sare. Intre timp, intr-un castronel incapator, punem somonul taiat bucatele micute, radem parmezanul (atentie, trebuie sa fie proaspat, nu parmezan ras si tinut in punga), uleiul de masline si sucul de lamiie printr-o sita sa nu aiba bucatele de lamiie. Saram foarte putin, piperam si amestecam bine ingredientele.

Cind apa incepe sa fiarba, adaugam pasta si o lasam sa fiarba conform instructiunilor de pe cutie "al dente".
Scurgem pastele de apa, le rasturnam peste compozitia cu somon, adaugam maslinele taiata rondele si patrunjelul curatat, spalat si taiat marunt (recunosc ca am uitat sa adaug patrunjelul, rusinica nu o sa se mai intimple).
Amestecam bine ingredientele pina vedeti ca pasta s-a condimentat uniform. Servim papita calda, calda.
Atentie, e foarte gustoasa si foarte consistenta...






Articol recomandat de danielaincucina.blogspot.com