contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Paste Cu Scoici Saint Jacques(fusilli With Scallops)

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

cu un gust rafinat si delicat ,dispunind de calitati nutritionale excelente(acizi grasi omega 3,vitamina b12,minerale, precum fosfor si seleniu ,dar si un aport caloric lejer , de 88 kcalorii/100 grame),plusind cu un aspect fascinant al cochiliei,scoicile saint jacques( sau scallops in limba engleza) se pot gati in foarte multe feluri,de la simple frigarui in compania altor fructe de mare pina la alaturarea de foie gras si hribi,de exemplu.dar tot atit de bine se pot consuma si crude ,intr-un inconfundabil carpaccio asezonat cu zeama de lime.sau le putem intilni intr-un crumble sau clafoutis sau chiar in compania unor legume cum ar fi andiva,sfecla rosie ,prazul.versatilitatea e un atribut al lor.insa el nu ar exista fara de cei care initiaza experimentul in fata masinii de gatit.
demersul meu de azi e simplu,comun,dar placut ,vi-l impartasesc.
ingrediente pentru 2 persoane:
8 scoici saint jacques,clatite cu apa rece si uscate prin tamponare cu prosoape de hirtie,
200 grame mazare verde boabe(varianta congelata),
100 grame paste fusilli,
2 linguri creme fraiche(sau smintina),
2 catei de usturoi,tocati marunt,
2 linguri ulei de masline,
1 lamiie(zeama),
1 lingurita de busuioc uscat,
sare si piper negru proaspat risnit dupa gust.
intr-o oala punem la fiert apa cu sare,cind da in clocot rasturnam in ea boabele de mazare si le lasam un minut,dupa care le scoatem si le racim in apa cu gheata sau apa rece ,sa intrerupem brusc procesul de gatire si mazarea sa-si pastreze culoarea verde-proaspat.in alt vas ,tot cu apa si sare,fierbem pastele,conform instructiunilor de pe ambalaj.nu uitati,pastele se adauga cind apa clocoteste.
intr-o tigaie in care am incins cele doua linguri de ulei,preparam scoicile,expunindu-le cite un minut pe fiecare parte.in timp ce sfirie in tigaie ,nu uitam sa le saram si piperam,tot pe fiecare parte.le scoatem si le rezervam la cald.
in aceeasi tigaie,adaugam usturoiul tocat marunt si mazarea si le sotam un minut,adaugam zeama de lamiie ,adaugam si pastele ,amestecam bine,dupa care adaugam si cele 2 linguri de creme fraiche,omogenizam,mai lasam un minut ,dupa care adaugam si scoicile ,pudram totul cu busuiocul uscat si oprim focul.turnam vinul preferat in pahare si servim pastele calde.pofta buna!
enjoy!:)