contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Paste Cu Sardine

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

O reteta din Tara Bucatelor
By Alice Ciobanu

Inainte de Sarbatoarea Pastelui am primit un frumos cadou de la Hutton si Gustos.ro constand intr-o cutie plina cu felurite paste, mici si mari, in forme cat mai variate si atractive. Mi-au placut mult niste paste sfredelusi, dar despre asta vorbim in o cu totul si cu totul alta zi, caci voi pregati ceva mega-special (de joaca) pentru Miruna. Insa pentru astazi am pregatit dintr-o punguta de macaroane Hutton, o delicioasa farfurie de Paste cu sardine. Simplu si numai buna pentru zilele in care e dezlegare la peste si nu aveti ceva peste proaspat la indemana. Si nici nu aveti nevoie de ingrediente multe sau de un intreg procedeu de preparare alambicat si care sa va inspaimante. E gata in 15 minute! Parol!

Paste cu sardine

Ingrediente pentru reteta de Paste cu sardine

  • 200 gr macaroane
  • 1 cutie sardine in ulei
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 catei de usturoi
  • zeama de la 1 lime
  • 1/2 lingurita tumeric
  • patrunjel verde

Paste cu sardine

Mod de preparare pentru reteta de Paste cu sardine

Puneti pe foc o cratita cu apa rece si multa sare si cand incepe a clocoti adaugati pastele, macaroanele. Reduceti focul si lasati la fiert 6-8 minute, adica fix atat cat e scris pe pachet. Cand sunt aproape gata, adaugati o jumatate de lingurita de tumeric.

Intre timp incingeti uleiul de masline si adaugati usturoiul strivit. Amestecati usor si aveti grija sa nu se arda. Reduceti focul si adaugati sardinele din conserva. Amestecati si lasati pe foc nu mai mult de 3 minute.

Paste cu sardine

Scurgeti pastele si adaugati-le in tigaie, peste sardine, amestecand usor pentru a nu strivi foarte mult pestele din conserva. Opriti focul. Stropiti cu zeama de lime. Serviti cu patrunjel tocat.

Pofta buna!

Paste cu sardine

Acest articol Paste cu sardine apartine site-ului Retete culinare din Tara bucatelor - de Alice Ciobanu.