Paste Cu Rosii Si Conopida
articol scris de agendautila blog Retete culinare si atractii turistice Agenda utila
Ingrediente:
400 grame rigatoni
1 conopida marime medie
8 rosii
1 ceapa mica
½ litri sos bechamel
Unt
Sare
2 linguri ulei masline
50 grame cascaval ras
Preparare:
Curatati conpoida, spalati-o, taiati-o in buchetele si lasati-o sa fiarba circa 20 minute.
Intre timp puneti rosiile in apa fiarta si dupa cateva minute spalati-le si scoteti-le coaja cat inca sunt calde. Dupa ce le-ati decojit pe toate puneti-le intr-o farfurie adanca si zdrobiti-le cu furculita.
Fierbeti pastele conform instructiunilor de pe ambalaj.
Dupa ce s-a fiert conopida taiati buchetelele in bucati mai mici.
Intr-o tigaie puneti cele 2 linguri de ulei, un pic de unt si caliti ceapa tocata marunt. Cand aceasta s-a rumenit adaugati rosiile zdrobite si lasati-le sa fiarba cu capac timp de 10 minute. Adaugati apoi conopida taiata in bucatele mici si mai lasati-le sa fiarba 5 minute fara capac.
Strecurati pastele dupa ce s-au fiert si puneti-le intr-un vas Yena, adaugati sosul de conopida si rosii, sosul bechamel si cascavalul ras. Amestecati ingredientele si dati-le in cuptorul incins la 200 grade timp 15-20 minute. Se servesc calde.