contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Paste Cu Rosii Si Conopida

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Ingrediente:

 

400 grame rigatoni

1 conopida marime medie

8 rosii

1 ceapa mica

½ litri sos bechamel

Unt

Sare

2 linguri ulei masline

50 grame cascaval ras

 

Preparare:

 

Curatati conpoida, spalati-o, taiati-o in buchetele si lasati-o sa fiarba circa 20 minute.

Intre timp puneti rosiile in apa  fiarta si dupa cateva minute spalati-le si  scoteti-le coaja cat inca sunt calde. Dupa ce le-ati decojit pe toate puneti-le intr-o farfurie adanca si zdrobiti-le cu furculita.

Fierbeti pastele conform instructiunilor de pe ambalaj.

Dupa ce s-a fiert conopida taiati buchetelele in bucati mai mici.

Intr-o tigaie puneti cele 2 linguri de ulei, un pic de unt si caliti ceapa tocata marunt. Cand aceasta s-a rumenit adaugati rosiile zdrobite si lasati-le sa fiarba cu capac timp de 10 minute. Adaugati apoi conopida taiata in bucatele mici si mai lasati-le sa fiarba 5 minute fara capac.

Strecurati pastele dupa ce s-au fiert si puneti-le intr-un vas Yena, adaugati sosul de conopida si rosii, sosul bechamel si cascavalul ras. Amestecati ingredientele si dati-le in cuptorul incins la 200 grade timp 15-20 minute. Se servesc calde.