contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Paste Cu Pui Si Lapte De Cocos

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 


Cand era mica nici nu era nevoie sa o intrebam pe L. ce ar vrea sa manance pentru ca stiam de dinainte raspunsul: macaroane cu branza. Au trecut anii si sora mea si-a mai diversificat preferintele, dar a ramas in continuare fidela pastelor de orice fel.
Reteta aceasta e pentru tine L.! Pusi pusi!


Paste cu pui si lapte de cocos
Ingrediente necesare pentru 2 portii:

  • 200g paste scurte (melci spiralati)
  • 200g piept de pui/pulpe de pui
  • 4 ciuperci mari
  • 200 ml sos de rosii (sau ketchup Hellmann's - Napoli)
  • 200 ml lapte de cocos
  • 50 ml apa
  • 1 lingura sos de soia
  • 1/2 lingurita zahar
  • sare, piper
  • ulei


Carnea de pui se taie bucati si se caleste in putin ulei. Cand carnea s-a rumenit, se adauga ciupercile taiate felii si se inabusa impreuna cu puiul pana cand se evapora apa lasata de ciuperci. Se adauga apoi sosul de rosii, apa si zaharul si se lasa sa fiarba la foc domol vreo 3-4 minute. Se toarna laptele de cocos si sosul de soia, se amesteca bine si se condimenteaza cu sare si piper dupa gust. Inca un clocot si gata!
Pastele se fierb in apa cu sare (8-10 minute conform instructiunilor de pe ambalaj), se scurg de apa si se amesteca cu sosul de mai sus.


 


Si un pont: daca nu aveti la indemana lapte de cocos folositi smantana dulce. Bineinteles ca nu veti obtine aceleasi arome, dar si aceste paste sunt foarte gustoase... ba chiar va recomand sa incercati si aceasta varianta!

Articol recomandat de thegreenfoot.blogspot.com