Paste Cu Piept De Pui De Tara Si Sos De Rosii Facut In Casa - Reteta Pentru Copii
articol scris de iulia_bada blog Baby Gogoshel
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Gogo adora pastele. Ar manca in fiecare zi. Cred ca asta este cam singurul mod in care accepta sa manance cu mare pofta carnea de pui/gaina de tara. El oricum nu e mare fan carne..daca ar fi dupa el, nu ar manca deloc, niciodata! Asa ca, de voie de nevoie, eu inca ii tai marunt carnea sau o maruntesc la tocator sau o dau prin razatoare!
Si asa o papa fara probleme (avand in vedere ca e destul de tare si atoasa, oricat as fierbe-o)..ce-i drept, eu am o MARE probelama cu carnea de pui (mai ales) din comert. Asa ca, fiind si norocoasa sa am surse de carne bio de la tara, ii dau numai carne de acest fel.
Sa revenim la pastele noastre, asadar:
ingrediente:
- jumatate de piept de pui de tara fiert/facut la cuptor si racit (il aveam facut de ieri)
- 200 de grame rosii cherry din gradina matusii de la tara (da, la tara se cultiva rosii cherry si sunt extraordinare la gust) - eu le-am avut de asta vara puse la congelator, asa ca acum doar le-am decongelat rapid in apa fierbinte si le-am pasat
- paste (de regula ii dau integrale)
- busuioc
- cascaval (asa prefera Gogo)
Asadar, am pus apa la fiert pentru paste. Intre timp, am dat prin razatoare pieptul de pui, deja fiert si facut la cuptor de ieri. Mi s-a ars tocatorul, asa ca folosesc razatoarea.
Am decogelat rosiile cherry lasandu-le 2-3 minute in apa fierbinte (fiarta).
De regula, ii fac sosul cu pasta de rosii facuta in casa de mama soacra. Este absolut geniala, de iti vine sa o mananci simpla, asa cum e. Eu sunt tare norocoasa..de vreun an-doi, nu am mai cumparat deloc pasta de rosii sau de bulion. Mama imi face suc de rosii fara sare si pasta de ardei, tot fara sare, iar de la mama socara primesc pasta de rosii (bulion). Toate facute in casa, sa le dea Dumnezeu sanatate!
Am pasat rosiile, am adaugat putin busuioc si am pus sosul pe foc, intr-o tigaie in care am adaugat putin ulei de masline. Am adaugat si carnea pasata.
La final, dupa ce pastele au fiert, am amestecat totul si am ras cascaval deasupra.
Pofta buna, pitici!