contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Paste Cu Oua Si Smantana

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Aceasta reteta este numita "spaghete carbonara" in unele acceptiuni, ca urmare a internationalizarii diferitelor retete italiene, dar nu si in acceptiunea unei parti importante a italienilor din zona Romei, care au o alta reteta pentru faimoasele paste carbonara, reteta ce cuprinde doar paste, oua, pecorino, guanciale si piper.
Revenind la pastele cu oua si smantana, asa cum le-am numit aici, aceasta reteta ne place datorita finetei si bogatiei gustului potentat din plin in consistenta cremoasa.
Paste cu ou si smantanaIngrediente necesare:
1 pachet de paste (500 grame) - ies 5 portii generoase
4 oua
200 grame de pancetta, costita afumata sau bacon
150 grame smantana
parmezan
o ceapa
1 catel de usturoi
sare, piper, patrunjel
ulei de masline

Mod de preparare:
Am pus apa la fiert cu un praf de sare, iar cand a inceput sa clocoteasca am adaugat spaghetele. Cand au fost gata le-am scurs.
Paste cu ou si smantana
Intre timp am pus la calit ceapa tocata marunt cu baconul, usturoiul, sare si piper. Separat, intr-un castron am batut cele 4 oua si am adaugat smantana, amestecand.
Paste cu ou si smantana
Peste spaghetele fierbinti, scurse de apa, am adaugat compozitia de oua si smantana si le-am amestecat bine, fara a tine deasupra focului. Apoi am pus si ceapa cu baconul, iar la final patrunjelul, amestecand totul.
Paste cu ou si smantanaLe-am servit cu o portie generoasa de parmezan ras deasupra. Pofta buna!