Paste Cu Nuci Si Miere
articol scris de Alice_albinutza blog alice-albinutza.blogspot.com
O reteta din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu
Dragii mei, astazi va aduc spre incantare o reteta simpla si mult indragita de mine: Paste cu nuci si miere. E extrem de simplu de preparat, e profund adorata de copii si va v-a merge la inima instant. Pentru mine Paste cu nuci si miere reprezinta cea mai indragita gustare, pentru ca imi aduce aminte de copilarie, de serile cand stateam hopa pe pernute si ne uitam la Mihaela, iar mama ne aducea cate o mica farfuriuta plina ochi cu paste ascunse sub un morman de nuci macinate si dulci. Oh, ce vremuri! Nu aveam griji, doar mofturi. Acum, uneori, imi pun cateva paste la fiert, le scurg si-apoi le ingrop in miez proaspat de nuci.
Si tocmai pentru ca reteta asta de paste cu nuci si miere imi aduce aminte de copilarie, am folosit pentru prezentare un mic bol de ceramica pictat de Miru. Asa-i ca e dragutel? Si imi doresc sa fi reusit, macar un strop, sa redau putin din veselia mea de atunci si cea a copiilor nostri de acum.
Ingrediente pentru reteta de Paste cu nuci si miere
- o mana de paste din grau dur, ce model, dimensiune sau firma agreati
- un praf de sare
- 1-2 lingurite miere de albine
- miez de nuca macinata fin
- suc de portocala
- o lingurita de unt
Mod de preparare pentru reteta de Paste cu nuci si miere
Puneti o cratita cu apa rece la fiert in care ati aruncat un strop de praf de sare. Cand clocoteste, puneti pastele si fierbeti-le conform indicatiilor de pe pachet. Puteti folosi paste de casa sau pur si simplu paste din comert de care forma sau firma va place. Eu folosesc, de regula, paste din grau dur. Cand sunt fierte ( aveti grija sa fie “al dente”, nu paste fleoscaite… ‘nteles, da?!) le scurgeti intr-o strecuratoare si le trageti repejor un jet revigorant de apa rece. Le scurgeti bine si le puneti intr-un bol sau farfurie. Va sfatuiesc sa le puneti in farfuriuta preferata, cea in care va este voua drag sa mancati .
Apoi urmeaza “asamblarea” Peste paste puneti un caus de unt topit, miere de albine, suc de portocale proaspat stors si la final o mana zdravana de miez de nuci macinate cu ceva vreme inainte. Asezati-va apoi confortabil, luati o furculita si … restul e de poveste!
Pofta buna la Paste cu nuci si miere!
Acest articol Paste cu nuci si miere apartine site-ului Retete culinare din Tara bucatelor - de Alice Ciobanu.