Paste Cu Mousse De Dovlecei
articol scris de mayas-esprit.blogspo blog mayas-esprit.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Un mod de a pregati pastele mai sanatos.Fara sosuri/rîntasuri,ceapa prajita,faina,ulei...
si totusi gustoase.As îndrazni sa spun chiar delicioase,aceste paste!
Ingrediente pentru 6-8 portii:
- 500 g paste(mini penne rigate)
- 3 dovlecei(20-25 cm)
- 6 rosii
- 3 catei de usturoi
- 400 ml smîntîna de frisca
- 125 g mozzarella,taiata cubulete
- 200 g mozzarella uscata,razuita
- o mîna buna frunze de busuioc
- sare de mare cu verdeturi uscate*
*un amestec de sare marina (95%)cu verdeturi(5%)
busuioc,rozmarin,cimbrisor,menta
Se fierb pastele al dente în apa cu sare.Între timp...
Se curata usturoiul si se spala bine toate legumele si frunzele.
Dovleceii se toaca grob,la fel si rosiile(le-am curatat si de coaja).
Se curata usturoiul si se spala bine toate legumele si frunzele.
Dovleceii se toaca grob,la fel si rosiile(le-am curatat si de coaja).
Cubuletele de dovlecei,busuiocul,usturoiul,sarea marina condimentata
si smîntîna de frisca se macina în mixer la o viteza mare,pîna se obtine o spuma usoara.
si smîntîna de frisca se macina în mixer la o viteza mare,pîna se obtine o spuma usoara.
Se toarna peste pastele fierte al dente si scurse de apa,
dupa care se amesteca usor cu o lopata,lingura sau alta ustensila.
Deasupra se presara cubuletele de mozzarella si rosii.
Deasupra se presara cubuletele de mozzarella si rosii.
Se mai amesteca putin,iar deasupra se presara mozzarella razuita.
Forma se da în cuptorul preîncalzit la 200 °C timp de 20-25 minute.
Se servesc calde.
Prepararea nu necesita mult timp,si au mai fost si foarte gustoase!