contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Paste Cu Mousse De Dovlecei

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


Un mod de a pregati pastele mai sanatos.Fara sosuri/rîntasuri,ceapa prajita,faina,ulei...
si totusi gustoase.As îndrazni sa spun chiar delicioase,aceste paste!



Ingrediente pentru 6-8 portii:

  • 500 g paste(mini penne rigate)
  • 3 dovlecei(20-25 cm)
  • 6 rosii
  • 3 catei de usturoi
  • 400 ml smîntîna de frisca
  • 125 g mozzarella,taiata cubulete
  • 200 g mozzarella uscata,razuita
  • o mîna buna frunze de busuioc
  • sare de mare cu verdeturi uscate*


*un amestec de sare marina (95%)cu verdeturi(5%)
busuioc,rozmarin,cimbrisor,menta

Se fierb pastele al dente în apa cu sare.Între timp...
Se curata usturoiul si se spala bine toate legumele si frunzele.
Dovleceii se toaca grob,la fel si rosiile(le-am curatat si de coaja).

 

Cubuletele de dovlecei,busuiocul,usturoiul,sarea marina condimentata
si smîntîna de frisca se macina în mixer la o viteza mare,pîna se obtine o spuma usoara.

 

 

Se toarna peste pastele fierte al dente si scurse de apa,

 

 

dupa care se amesteca usor cu o lopata,lingura sau alta ustensila.
Deasupra se presara cubuletele de mozzarella si rosii.

 

 

Se mai amesteca putin,iar deasupra se presara mozzarella razuita.

 

 

Forma se da în cuptorul preîncalzit la 200 °C timp de 20-25 minute.

 

 

Se servesc calde.

 

 

Prepararea nu necesita mult timp,si au mai fost si foarte gustoase!

Articol recomandat de mayas-esprit.blogspot.com