Paste Cu Midii
Sursa Paste cu midii
articol scris de laura_dachman blog lauradfood.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Dificultate : redusa
Timp de preparare : 30 minute
Cantitate : 2 portii
Ingrediente
- 150 gr paste pipe rigate
- 2 linguri ulei de masline cu ardei iute si usturoi
- 1 ceapa rosie, tocata
- 3 catei de usturoi, zdrobiti
- 125 ml vermouth
- 250 gr smantana
- 200 gr midii curatate si congelate, decongelate
- sare de mare si piper negru macinat
- 1 lingura de patrunjel proaspat tocat
- cateva frunzulite de tarhon
Preparare
- Fierbe pastele in apa cu sare comform intructiunilor de pe ambalaj apoi scurge-le , amesteca-le cu 1 lingura ulei de masline cu ardei iute si usturoi si pune-le deoparte.
- Incinge uleiul ramas intr-o tigaie si caleste ceapa pana cand incepe sa se inmoaie, aprox.5 minute, adaugand si 25 ml vermouth.Adauga usturoiul si caleste-l 1 minut.Toarna 100 ml vermouth ramas si lasa totul sa fiarba pana cand lichidul s-a redus putin.Adauga smantana si lasa sa dea intr-un clocot apoi adauga midiile si fierbe-le 5-8 minute.
- Asezoneaza totul cu sare si piper negru, dupa gust si adauga ierburile.Amesteca si ia tigaia de pe foc.Toarna compozitia cu midii la paste si amesteca bine apoi serveste.