Paste Cu Legume
articol scris de evanescence blog stildeviatasanatos.wordpress.com
Pentru 4 portii aveti nevoie de: 350 grame de paste fainoase, 1 ceapa rosie curatata si taiata pestisori, 1 lingurita otet de cidru, 75 grame de broccoli(doar buchetelele), 225 gra,e de dovlecei foarte mici curatati si taiati cubulete, 2 fire telina curatate si taiate cubulete, ½ castravete curatat de coaja si taiat cubulete, 2 morcovi mici taiati cubulete, 1 rosie mare taiata cubulete, 3 linguri cu frunze de busuioc verde, 3 linguri ulei de masline, sare, piper negru macinat.
Prima data puneti ceapa intr-un vas, apoi acoperiti ceapa cu apa fierbinte si o lasati sa stea asa cca 30 de secunde. Se scurge apa si se adauga o cantitate de otet de cidru, atata cat sa acopere ceapa. Aceasta se baga in frigider, unde se lasa pentru 3 ore.
In acest timp se fierb pastele, daca luati alte paste decat folositi de obicei, cititi instructiunile pentru a va elibera de dubiile pe care le aveti privind fierberea lor. Sfatul meu este sa fierbeti pastele al dente, adica sa le lasati sa stea in apa fiebinte cateva minutele, sa nu le lasati sa se fiarba pana cand devin gelatinoase.
Dupa aceasta se pregateste broccoli, se asaza buchetelele intr-o oala cu suficienta cu apa fierbinte, atat cat sa fie acoperit broccoli, se adauga un varf de sare si se lasa asa, la fiert, pret de 2 minute. Dupa acest timp, se scurge broccoli, se pune pe o farfurie si se da deoparte.
Pe un platou se pun dovleceii, telina, castravetele, morcovii si feliile de rosie. Ceapa se scurge de apa, se pune si ea pe platou, se adauga si broccoli, dupa care busuiocul. Se amesteca bine folosindu-va de doua furculite sau palete.
Intre timp pastele se scurg de apa, ca sa ramana crocante, le puteti tine un pic intr-un vas cu apa rece, dupa aceasta se adauga legumele si uleiul de masline.
Eu una, ador uleiul de masline. Adauga savoare, orice mancare devine mai gustoasa.
Salata se amesteca bine, se condimenteaza si se serveste.
Pofta buna!