Paste Cu Fructe De Mare
articol scris de divainbucatarie blog divainbucatarie.ro
INGREDIENTE:
400 g paste (de preferat linguini)
2 linguri ulei masline
2-3 catei usturoi pisati
1/4 lingurita fulgi de ardei iute sau 1/2 ardei iute
80 ml vin alb
250 g rosii cherry
450 g fructe de mare – pot fi si congelate
2 linguri smantana de gatit
1 legatura mare de patrunjel
sare
piper proaspat macinat
PREPARARE:
Fierbem pastele in apa sarata, conform instructiunilor de pe pachet.
In timp ce acestea se fierb, pregatim fructele de mare. Incingem uleiul intr-o tigaie. Adaugam usturoiul zdrobit, vinul, ardeiul iute si amestecam.
Dupa 30 secunde – 1 minut punem rosiile cherry taiate in sferturi (sau jumatati) si fructele de mare.
Lasam pe foc sa fiarba, amestecand din cand in cand, pana se incing bine fructele de mare (in jur de 4-5 minute). In acest moment adaugam smantana, lasam la foc mic inca 2 minute,avand grija sa condimentam cu sare si piper proaspat macinat, dupa gust.
Scurgem pastele de apa, le punem intr-un castron, apoi adaugam fructele de mare si amestecam pana se omogenizeaza.
Presaram patrunjel verde, proaspat tocat si servim imediat, cat sunt inca fierbinti.
Absolut minunate!
Pofta buna va doresc!