contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Paste Cu Dovleac

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Inspirata din nou de Any Annette, am facut astazi paste cu dovleac, doua variante. Una cu si cealalta fara mezel. Au fost bune, dar data viitoare voi folosi un dovleac cu aroma mai rusticala, precum Patisson-ul. Buternut-ul fiind cam dulceag. Any, multumim de reteta!


       Ingrediente:
  • dovleac, taiat cubulete
  • ceapa, taiate fidelute
  • busuioc, tocat grob
  • pecorino, razuit
  • smîntîna
  • ulei de masline
  • sare, piper, nucsoara
  • paste
  • costita, cîrnaciori, sunca- optional

Se pregatesc toate ngredientele.


Se caleste putin ceapa în ceva ulei de masline, se adauga dovleacul si costita, cîrnaciorii, sau sunca. În cazul în care doriti, le tocati sau feliati în functie de preferinta. Pe masura ce se amesteca în tigaie, se toarna cîte putina apa de la pastele care fierb si se condimenteaza. Cînd dovleacul începe a se înmuia se adauga smîntîna, apoi verdeata, se amesteca cu pastele fierte si se serveste cu pecorino razuit.


La varianta carnoasa, am adaugat cîrnaciori- Kaminwurzerl din Tirol.

Cu paste din faina de spelta si cîrnaciori feliati.

Cu spaghetti si pecorino.