Paste Cu Creveti
Sursa Paste cu creveti
articol scris de svladu blog vladubucataru.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Acuma ca tot vin Floriile, am zis sa fac in fiecare zi o reteta cu peste sau fructe de mare si sa o gatiti in ziua in care se mananca peste pe cea mai interesanta.
Daca titlul e putin dubios si va duce cu gandul la sarbatoarea crestina, in realitate ar trebui sa fie penne cu creveti.
Va prezint in continuare o reteta simpla si delicioasa de paste cu fructe de mare.
Avem nevoie de "o mana de creveti" , rosii cherry, ardei gras rosu, 3-4 ciuperci, usturoi, penne (paste fainoase).
Am pus la incins tigaia cu putin ulei de susan si un catel de usturoi tocat si unul presat, pentru a da un gust mai fain uleiului. Am prajit apoi crevetii:
Sa nu uitati si de paste. Se pun in oala cu apa cu sare care fierbe si se lasa aproximativ 10 minute. Deasemenea ar trebui sa cititi indicatiile de pe prospect si sa mai scadeti 3 minute, deoarece o sa le mai las la facut si in tigaie mai tarziu, impreuna cu crevetii si legumele.
Pentru decor am fiert si 2 fire de asparagus. Pentru a isi pastra culoarea verde dupa fierbere ar fi indicat sa il scoateti pe o farfurie cu 2-3 cuburi de gheata.
Dupa ce am prajit crevetii putem sa ii scoatem intr-un castronel si sa trecem la calit legumele.
Daca tot aveam apa la fiert, am scufundat putin rosiile cherry pentru a putea curata usor de pielita. In paste este indicat sa nu avem pielitele de la rosii.
Asa ca in puti ulei de masline am pus legumele la calit :
Dupa cateva minute am aduaugat si pastele si crevetii :
Pentru a face mai mult sos putem adauga supa de peste (daca avem) sau mai simplu apa din care au fiert spaghetele.
Cam asa ar trebui sa arate :
-
Daca titlul e putin dubios si va duce cu gandul la sarbatoarea crestina, in realitate ar trebui sa fie penne cu creveti.
Va prezint in continuare o reteta simpla si delicioasa de paste cu fructe de mare.
Avem nevoie de "o mana de creveti" , rosii cherry, ardei gras rosu, 3-4 ciuperci, usturoi, penne (paste fainoase).
Am pus la incins tigaia cu putin ulei de susan si un catel de usturoi tocat si unul presat, pentru a da un gust mai fain uleiului. Am prajit apoi crevetii:
Sa nu uitati si de paste. Se pun in oala cu apa cu sare care fierbe si se lasa aproximativ 10 minute. Deasemenea ar trebui sa cititi indicatiile de pe prospect si sa mai scadeti 3 minute, deoarece o sa le mai las la facut si in tigaie mai tarziu, impreuna cu crevetii si legumele.
Pentru decor am fiert si 2 fire de asparagus. Pentru a isi pastra culoarea verde dupa fierbere ar fi indicat sa il scoateti pe o farfurie cu 2-3 cuburi de gheata.
Dupa ce am prajit crevetii putem sa ii scoatem intr-un castronel si sa trecem la calit legumele.
Daca tot aveam apa la fiert, am scufundat putin rosiile cherry pentru a putea curata usor de pielita. In paste este indicat sa nu avem pielitele de la rosii.
Asa ca in puti ulei de masline am pus legumele la calit :
Dupa cateva minute am aduaugat si pastele si crevetii :
Pentru a face mai mult sos putem adauga supa de peste (daca avem) sau mai simplu apa din care au fiert spaghetele.
Cam asa ar trebui sa arate :
-