Paste Cu Creveti Si Mazare
articol scris de laura_dachman blog lauradfood.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Dificultate : redusa
Timp de preparare : 30 minute
Cantitate : 4 portii
Ingrediente
- 200 gr paste
- 1 conserva (400 gr) mazare, scursa
- 2 linguri ulei de masline cu aroma de usturoi si ardei
- 3 catei de usturoi, tocati
- 200 gr creveti decorticati
- 150 ml vin alb
- sare de mare
- ¼ lingurita praf de chili
- ½ lingurita boia de ardei dulce
- 1 lingura patrunjel proaspat tocat
Preparare
- Uleiul se incinge intr-o tigaie apoi se adauga usturoiul si se caleste cateva secunde (avand grija sa nu se arda).Se adauga crevetii si se calesc 1 minut.Se toarna vinul si se lasa sa fiarba la foc mare pana cand o parte din lichid s-a evaporat.Se sareaza, dupa gust, si se adauga chili si boia de ardei dulce.Se amesteca, se ia cratita de pe foc si se adauga patrunjelul.
- Intre timp se fierb pastele in apa cu sare comform intructiunilor de pe ambalaj, adaugandu-se mazarea in ultimele 2 minute de fierbere.Se scurg si se amesteca cu compozitia din tigaie.