contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Paste Cu Conopidă şi Cârnaţi

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingrediente: 
o conopidă mare, 200 gr paste, 2 fire mari de cârnaţ proaspăt, 100 gr caşcaval, 2 căţei de usturoi, sare, piper.

Mod de preparare:

Într-o oală se pune apă cu sare la fiert şi când clocoteşte, se adaugă pastele
amestecând din când în când până sunt moi.
Apoi se pun într-o strecurătoare, se spală puţin sub jet de apă şi se lasă la scurs.
Conopida se taie bucăţele, se spală şi se pune la fiert în apă clocotită cu sare câteva minute
 până se înmoaie.
Cârnaţul se taie rondele.
 Usturoiul se curăţă şi se pisează într-o tigaie antiaderentă.
 Se adaugă cârnaţul şi
se lasă la prăjit, la foc mic.
 Într-un vas de yena (termorezistent) se aşează pastele,
 cârnaţul cu tot cu uleiul din tigaie,
 conopida,
 iar deasupra se rade caşcavalul. Se poate adăuga sare şi piper după gust deasupra stratului de macaroane şi de conopidă.
 Se dă la cuptor, la foc potrivit, până se înmoaie caşcavalul.
 Se servesc calde sau reci.
Poftă bună!