Paste Cu Conopida La Cuptor/pasta Con Cavolfiore Al Forno
articol scris de Danelutza blog danielaincucina.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
In afara de lasagna, nu mai facusem altfel de paste la cuptor, dar de reteta asta, pur si simplu, m-am indragostit.
Ingredientele necesare:
* 250 g paste tip rigatoni
* o conopida micuta
* o ceapa micuta
* 100 g pancetta affumicata (poate fi inlocuita cu kaiser)
* 150 g cascaval afumat (provola am pus eu)
* 100 g parmezan
* cca 400 ml besciamella
* piper negru macinat
* 3 linguri ulei de masline
* 3-4 linguri pesmet
Intii de toate facem besciamella.
Curatim, spala si rupem in buchetele conopida, apoi o punem in apa sarata si o lasam cca 10 minute din momentul cind incepe sa fiarba, apoi scurgem apa din ea. Intr-o tigaie de prajit rumenim un pic ceapa impreuna cu pancetta. Adaugam deasupra conopida pe care o sfarimam putin cu o furculita si adaugam deasupra un polonic cu apa. O lasam un pic sa fiarba apoi adaugam sare, piperul si amestecam.
Intre timp fierbem pastele al dente, pe pachetul meu scria 11 minute, eu le-am lasat doar 9 minute. Scurgem apa si rasturnam pastele peste conopida, adaugam cascavalul afumat taiat cuburele, jumatate din cantitatea de besciamella, 80 g de parmezan, piperam un pic apoi amestecam bine ingredientele.
Intr-o tava yena am pus citeva linguri de besciamella si am presarat doua linguri de parmezan ras, am rasturnat pasta,
am acoperit cu restul de besciamella, parmezanul ramas, am presat pesmetul deasupra si am bagat tava in cuptorul preincalzit la 220 de grade timp de 15-20 minute, depinde de cuptor si cit de rumenite le vrem.
Le servim caldute, caldute... sint delicioase...