Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
E iunie si avem provocare! Lansata de Andie.
Nu cred ca mai apuc sa postez ceva cu caramel... macar una din cerinte s-o rezolv :)
M-am decis sa fac niste paste simple, cu ciuperci. Si m-am riscat si cu un pesto (de busuioc am mai facut, dar patrunjel chiar nu).
Iaca si sosul cel verde :)
Avem nevoie de un pachet de paste (de care doriti); de 1 conserva de ciuperci (eu am folosit proaspete), 2-3 fire de ceapa verde/1 ceapa, marar (dupa preferinta).
Pastele le fierbem in apa clocotita, sarata; le scurgem.
Calim usor ceapa tocata, in ulei, dupa care adaugam si ciupercile taiate nu foarte marunt; acoperim tigaia cu un capac si lasam la foc mic, cateva minute.
Amestecam din cand in cand.
Adaugam sare si piper dupa gust, apoi adaugam si mararul taiat marunt.
Revenim la pesto ;)
Punem in blender/robot o legatura ceva mai generoasa de patrunjel, 2 catei de usturoi, 3 linguri ulei, 1 lingura zeama de lamaie, 1-2 frunze de busuioc si mixam pana obtinem o compozitie fina. Eu am folosit un mixer vertical.
Amestecam pastele cu pesto si cu compozitia de ciuperci.
Daca doriti puteti pune niste parmezan ras in pesto.