Paste Cu Ciuperci şi Măsline
articol scris de reteteilustrate blog reteteilustrate.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Apăsaţi aici pentru a descărca sau imprima reţeta (Google Docs).
Ingrediente:
500 gr ciuperci, 400 gr paste, 5 căţei de usturoi, 100 gr măsline negre feliate, o legătură de pătrunjel proaspăt, 100 ml ulei, sare, piper, puţin condiment Delikat.
Mod de preparare:
Se curăţă ciupercile, se spală şi se taie cubuleţe.
Se curăţă usturoiul, se spală şi se toacă.
Se pune o oală cu apă şi sare la fiert, la foc potrivit. Când apa clocoteşte, se adaugă pastele şi se amestecă din când în când până sunt moi şi fierte.
Într-o tigaie mare se pune uleiul la încins, la foc mic, se adaugă usturoiul şi când s-a rumenit,
se pun ciupercile împreună cu sare şi piper, după gust, şi se lasă la călit până se înmoaie.
Apoi se adaugă măslinele şi
se mai lasă pe foc circa 10-15 minute. Pătrunjelul verde se spală, se toacă, se presară în tigaie şi se stinge focul. Dacă e nevoie se mai completează cu sare, piper şi condiment Delikat.
Pastele se scurg de apă într-o strecurătoare, se spală sub jet de apă rece şi se lasă la scurs.
Într-un vas mare se amestecă ciupercile cu pastele.
Se servesc calde, ca atare.
Poftă bună!