contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Paste Cu Ciuperci, Ghimbir, Rosii Si Smantana

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Am vrut o cina usoara si gustoasa si pentru ca aveam prin frigider niste ciuperci champignon mari si albe, am hotarat sa le folosim.

Cum vinerea e ziua de “folosit tot ce e in frigider” pentru a face loc noilor cumparaturi de sambata, am folosit si sunca, rosiile, ghimbirul, cativa catei de usturoi si smantana pentru gatit.

A iesit o cina delicioasa, bucatile mari de ciuperci avand o consistenta placuta, aproe ca si cea a carnii, datorita faptului ca nu le-am calit foarte mult-cam 3 minute.

Am folosit:

  • 3 felii de sunca feliate fasii
  • 1 rosie mare de gradina taiata in feliute
  • 3 frunze de busuiuc din gradina proprie:)
  • 2 catei de usturoi zdrobiti
  • 1 bucatica de ghimbir de 2 cm razalita
  • 1 cutie de 250 g de smantana de gatit
  • sare/piper
  • 1 lingura ulei de masline
  • parmezan pentru ornat

1. Am pus la fiert pastele cu sare

2. Intr-o tigaie am calit intr-o lingura de ulei de masline sunca si busuiocul, aprox 4 minute. Apoi am adaugat ciupercile feliate si rosiile.

3. Dupa inca 4 minute, cand ciupercile nu se muiaseră de tot, am adaugat smantana, sare si piper, am amestecat si am mai fiert aproximativ 4 minute. Apoi am oprit focul, am adăugat si pastele scurse si am servit cu câte o frunzulița de busuioc.

Combinatia de ghimbir si usturoi a dat o savoare excelenta cinei, iar ciupercile au substituit cu mare succes carnea.

POFTA BUNA!!!!

 


Articol recomandat de retete30minute.wordpress.com