Paste Cu Ciuperci, Ghimbir, Rosii Si Smantana
articol scris de retete30minute blog retete30minute.wordpress.com
Am vrut o cina usoara si gustoasa si pentru ca aveam prin frigider niste ciuperci champignon mari si albe, am hotarat sa le folosim.
Cum vinerea e ziua de “folosit tot ce e in frigider” pentru a face loc noilor cumparaturi de sambata, am folosit si sunca, rosiile, ghimbirul, cativa catei de usturoi si smantana pentru gatit.
A iesit o cina delicioasa, bucatile mari de ciuperci avand o consistenta placuta, aproe ca si cea a carnii, datorita faptului ca nu le-am calit foarte mult-cam 3 minute.
Am folosit:
- 3 felii de sunca feliate fasii
- 1 rosie mare de gradina taiata in feliute
- 3 frunze de busuiuc din gradina proprie:)
- 2 catei de usturoi zdrobiti
- 1 bucatica de ghimbir de 2 cm razalita
- 1 cutie de 250 g de smantana de gatit
- sare/piper
- 1 lingura ulei de masline
- parmezan pentru ornat
1. Am pus la fiert pastele cu sare
2. Intr-o tigaie am calit intr-o lingura de ulei de masline sunca si busuiocul, aprox 4 minute. Apoi am adaugat ciupercile feliate si rosiile.
3. Dupa inca 4 minute, cand ciupercile nu se muiaseră de tot, am adaugat smantana, sare si piper, am amestecat si am mai fiert aproximativ 4 minute. Apoi am oprit focul, am adăugat si pastele scurse si am servit cu câte o frunzulița de busuioc.
Combinatia de ghimbir si usturoi a dat o savoare excelenta cinei, iar ciupercile au substituit cu mare succes carnea.
POFTA BUNA!!!!