Paste Cu Carne Din Conservă
articol scris de reteteilustrate blog reteteilustrate.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Apăsaţi aici pentru a descărca sau imprima reţeta (Google Docs).
Ingrediente:
o conservă din carne de porc de 300 gr, o ceapă mare, 200 gr paste, 3 linguri de smântână, 1-2 căţei de usturoi, 3-4 fire de pătrunjel verde, sare, piper, boia, condiment Delikat, 2 linguri de ulei.
Mod de preparare:
Într-un vas se pune apă cu sare la fiert, la foc potrivit, şi când începe să clocotească se pun pastele.
Într-o cratiţă se pune uleiul la încins, la foc mic,
se adaugă ceapa spălată, ştearsă şi tocată mărunt.
Când ceapa devine sticloasă şi moale, se pune carnea din conservă
tăiată cubuleţe şi,
se mărunţeşte.
Se lasă puţin la prăjit, apoi se toarnă smântâna,
se condimentează cu sare, piper, boia şi condiment Delikat.
Usturoiul se curăţă, se pisează, se adaugă în cratiţă şi se mai lasă aproximativ 5-7 minute la foc potrivit, amestecând din când în când.
La sfârşit se adaugă pătrunjelul verde tocat mărunt.
Când pastele s-au fiert, se răstoarnă într-o strecurătoare, se spală sub jet de apă rece, se lasă la scurs, apoi se pun peste sosul cu carne şi se amestecă bine. Se servesc calde.
Poftă bună!