Paste Cu Carne De Porc, Ciuperci Si Smantana
articol scris de liana10 blog pemasadinbucatarie.blogspot.com
Made by Liana
Am fost putin reticenta la reteta aceasta descoperita in revista Femeia de azi nr.8. Carnea prin faina, dar si untul prin faina?? Avand ciuperci putine, am folosit si paste, astfel incat din Porc cu ciuperci si smantana, felul meu s-a transformat in Paste cu carne de porc...
Portii:4
Calorii: 520
Timp: 45'
Dificultate: mica
Pret: 20 lei
Ingrediente:
500g carne de porc taiata cubulete,
1kg ciuperci champignon,
100g unt,
2-3 linguri cu faina,
200 ml smantana,
2-3 catei de usturoi,
1 lingura cu ulei,
sare,
piper negru macinat,
piper alb macinat,
marar verde tocat.
Mod de preparare:
1. Incinge wokul sau o tigai adanca si prajeste in uleiul incins bucatile de carne date prin faina.
Cand au capatat crusta maronie, dale deoparte pe hartie absorbanta.
2. Da untul, in bucati mari, prin faina.
Apoi taie ciupercile in bucati mari si pune-le in wok- eu am avut foarte putine ciuperci, vreo 300g.
Lasa-le pana se inmoaie.
3. Cand a scazut apa lasata de ciuperci, adauga untul infainat, acopera si lasa zece minute. Adauga sare, piper si usturoiul zdrobit. Mai lasa doua minute, amestecand. Adauga smantana si carnea, amestecand energic. Lasa doua minute pe foc, apoi serveste cu marar tocat fin.
Am fiert un pachet de paste spirale si le-am amestecat cu carnea si ciupercile. Am pus smantana deasupra si am presarat marar(congelat).
Mararul i-a dat un gust senzational, eu care eram obisnuita ca in paste sa folosesc doar origano ;-)
Se poate face sosul alb separat si mai fin amestecand smantana grasa cu 25g unt si 10 g amidon alimentar.
Author:Liana10