Paste Cu Broccoli Si Parmezan

articol scris de Nonatrif blog nonatrif.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Pana sa incerc aceasta reteta, nu mi-as fi imaginat cat de buna poate fi combinatia de paste cu broccoli. Soacra mea, care cunoaste foarte bine bucataria italiana ne-a incantat cu o reteta rapida, simpla si absolut delicioasa.
Ingrediente:
- paste (se masoara 70 gr/persoana)
- broccoli congelat la punga
- unt
- sare
- piper
- parmezan
Se pune apa la fiert cu putin sare, cand apa fierbe se adauga pastele, putin unt (cat o lingurita cu varf) si se tin timpul indicat pentru a avea consistenta "al dente" (fierte, dar nu moi), se strecoara, dar nu se clatesc.
Separat preparam broccoli la tigaie in putin ulei, il calim cu capacul pus timp de 5 minute, punem putin unt, sare si piper la sfarsit, deoarece sarea inmoaie legumele. Amestecam broccoli-ul cu pastele si cu parmezanul, doar inainte de servire.
Pastele cu broccoli se pot servi cu bucatele de carne prajite, ficatei, snitele sau chiar oua fierte tari taiate in patru.