contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Paste Bolognesse Gratinate

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga






2 cepe rosii
2 cepe albe
1 morcov potrivit
1 telina mica, eu am pus albitura
1/2 kg carne tocata porc si vita
1 pahar vin rosu sec
4 catei mari de usturoi
patrunjel
3 linguri pasta concentrata de tomate
5 rosii mari pasate
foi de dafin
1 lgt boia
1 lgt curry
un praf de nucsoara
cimbru
oregano
busuioc
piper
ulei de masline
paste pt 4 portii, de preferat tagliatele sau penne
parmezan
branza rasa

Dam prin masina de tocat ceapa, morcovul si albitura. Calim usturoiul zdrobit, adaugam legumele macinate dupa care urmeaza carnea, condimentele ( curry, boia, nucsoara, busuioc, oregano) si putin patrunjel. Dupa ce am calit bine punem rosiile si pasta de tomate. Lasam sa fiarba vreo 30 de minte dupa care stingem cu vin si mai lasam inca pe atat. Punem la fiert apa cu sare, coriandru, foi de dafin, oregano, 1 catel de usturoi, mix de curry  si cand clocoteste punem pastele. Amestecam in ele sa nu se prinda si le fierbem al dente. Le strecuram si le adaugam in compozitia de carne fierbinte. Putem sa le servim si separat cu parmezan deasupra sau le putem pregati pentru gratinat in felul urmator: dupa ce le-am amestecat cu sosul le asezam intr-o tava, le presaram cu branzeturi si dam la cuptorul incalzit vreo 20 min sa se gratineze. Din cantitatile de mai sus am facut doua portii de spaghete cu sos separat si a doua zi am facut din restul de carne si 3 maini de paste scurte la cuptor.