Paste Ardelenesti
articol scris de pansy blog panseluta-violet.blogspot.com
Asta-i una din mancarurile mele preferate din copilarie,atata doar ca atunci,mama facea pastele aste cu branza de vaci proaspata.Eu le-am facut acum cu cascaval,telemea si parmezan.Esentialul in reteta asta atat de simpla e slanina afumata.
INGREDIENTE :
-1 pachet de paste fainoase de 500 g de care va plac.
-200 g slanina afumata
-100 g pastrama afumata (asta e optional,pentru ca e suficienta slanina)
-200 g cascaval ras
-200 g telemea rasa
-1 Lg parmezan ras
-smantana pentru servit
MOD DE PREPARARE :
-pastele se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj si se strecoara
-slanina ,afumatura se taie feliute mici si se prajeste pana se rumeneste
-se adauga pastele peste afumatura ,apoi cascavalul,branza si se amesteca inca un minut pe foc.
-se serveste presarata cu parmezan si stropita din belsug cu smantana.
Simplu,colesterolic dar tare bun ! slanina afumata de casa ii da o savoare deosebita.In lipsa slaninii evident ca merge cu orice afumatura mai grasa.