Paste Alsaciene Cu Sparanghel Verde Si Chorizo(alsatian Pasta With Asparagus &chorizo)
articol scris de alison blog alison-trials.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
istoria acestui fel de mincare este ca de obicei in cazul meu,una foarte simpla.m-au atras intii pastele dantelate de sorginte alsaciana,cu forma de trompeta.precum florile aflate in curtea maicutei mele dragi si care sint in fapt un arbust al carui nume e campsis radicans ,iar denumirea populara este de trompeta americana,trimbita,luleaua turcului.forma e numai buna sa se invaluie in sosuri,ulei de masline aromat ,etc.
pe de alta parte e sezon de sparanghel,iar asta verde e preferatul meu,imi place ca nu trebuie sa-l curat ca pe cel alb sau violet si ca este crocant si cu aroma de verde si proaspat. si primavara.asa ca am bifat cumpararea unui buchet generos .restul a fost inspiratie...
ingrediente pentru 2 persoane:
200 grame de paste trompeta,
200 grame de cirnat chorizo,
250 grame de sparanghel verde,
2 linguri ulei de masline extravirgin.
fierbem pastele onform instructiunilor de pe pachet,in apa cu sare,al dente,apoi le scurgem.
taiem cirnatul feliute si il prajim la foc moderat,pe o parte si pe alta,1 minut -doua ,cit sa aromatizeze si condimenteze uleiul.il retragem din tigaie si il rezervam la cald,dar pe prosoape absorbante,sa eliminam excesul de ulei.
in uleiul restant ,aromatizat,sotam pret de 1 minut -doua sparanghelul taiat transversal,in bucati de cca 2-3 cm.dupa care aducem in aceeasi tigaie pastele scurse si chorizo si le omogenizam ,cca 1 minut.servim cald si ne bucuram de primavara!
enjoy!