contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Paste Alfredo

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

INGREDIENTE:

400 g paste
1 lingura sare
1 lingura ulei
100 g unt
200 ml smantana pentru gatit
150 g parmezan ras
1-2 catei usturoi pisati
sare
piper
1/2 legatura patrunjel verde

PREPARARE:

Punem pastele la fiert intr-o oala mare, in care adaugam cate o lingura de sare si de ulei. Pastele le fierbem cat sa fie al dente, maxim cat scrie pe pachet, niciun minut mai mult. Cat timp acestea se fierb pregatim sosul: topim untul intr-o tigaie si calim foaret putin usturoiul pisat, adaugam smantana lasam 2 minute la foc mic, apoi 3/4 din parmezanul ras.

Condimentam cu sare si piper si amestecam compozitia pana se omogenizeaza. Scurgem pastele fierte apoi le punem peste sos.

Adaugam patrunjel verde, proaspat tocat si amestecam astfel incat sa tapetam bine pastele.

Le servim imediat, adaugand un plus de parmezan in fiecare farfurie si ornam cu frunze de patrunjel verde.

Simplu, rapid si bun!

Sa aveti pofta!

Aceasta reteta am facut-o special pentru provocarea lunii martie, de pe blogul Cristinei.

Share on FacebookShare on Facebook