Paste A La Teo
articol scris de aphextwinz blog aphextwinz.wordpress.com
Sau, cum zice chiar Teo, inspiratia mea, paste “Dumnezo te-mburde in rai”. Am respectat aproape cu sfintenie reteta ei, da? Si a iesit foarte asemanator cu ce mancasem acum niste ani la Cluj.
Pasul unu e sa scoti tot ce ai prin casa in plus, un rest de una, alta, plus, fireste, paste. Asa ca am scos tot de prin frigider si camara, cate putin din de toate am avut.
Ca paste, am folosit Fusilloni, nu se rasfierb, foarte bune, pret decent la reduse in Lidl.
Si acum, ce am ales pentru a respecta reteta de “Dumnezo te-mburde in rai”. Am calit usor niste ceapa, usturoi, sunculita, ardei gras, o jumatate de rosie (era in plus).
Am pus peste acest magnific sofritto salajano-clujan branzeturi, adica niste urda/ricotta, aia tot de Lidl, branza cremoasa sarata, ibidem, apoi niste smantana. Si am omogenizat balaria asta.
Am amestecat cu pastele fierte si scurte (chiar misto pastele astea) plus un ou, de kiki, am presarat niste cascaval proaspat expirat si oregano din ala bun, cules din Kassandra.
Cat am lasat totul la cuptor, am finalizat si supa Casandrei in care am pus creste (vreau sa fac un dictionar de paste cu poze cu pastele folosite de mine, cred ca am un fetis cu pastele model ciudat).
Voila si pasta al forno (trebuia sa le zic fusilloni al forno, suna trendi, asa, de pseudo carciuma italieneasca, din alea de care e plina tara).
Very sexy totul, mi-a fost teama ca ies prea sarate de la branza aia sarata, asemanatoare cu danish white, dar s-a echilibrat cu urda.
Daca nu s-a inteles exact reteta model: scoate tot din frigider, elimina martorii si fa-te ca ai gatit, nu-s eu de vina, Teo e.
Altfel, nebunie.
Imi era teama ca mosafirii tin post, dar martea cica nu e cu buruienisme, deci jap, jap, s-au halit. rororo