contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Pastai De Fasole Verde Cu Usturoi (pastai Aite)

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Jumatatea mea mi-a povestit de multe ori despre vacantele lui din copilarie si despre felurile de mancare gatite de bunica de la Babdiu:)

Una dintre mancaruri aparea foarte des in povestirile lui si anume pastaile aite. Si cum week-endul acesta am fost in vizita la bunica de la Babdiu langa Bobalna–locul in care a avut loc vestita Rascoala, am primit de la bunica o plasa de pastai de fasole verzi si culese proaspat din gradina. Am primit si o legatura mare de patrunjel si am decis sa incerc si eu sa fac pastaile aite. Numai ca stim cu totii ce greu e de egalat orice amintire, asha ca am avut mari emotii ca pastaile mele nu vor avea acelasi gust care si-l amintea jumatatea mea.

Am reusit insa and victory always tastest sweet.

Am folosit:

  • 1/2 kg pastai de fasole verde rupte marunt si spalate
  • 1 legatura mare de patrunjel
  • 5 catei de usturoi
  • 1 lingurita de boia
  • sare/piper
  • 3 linguri de ulei

1. Se caleste usturoiul zdrobit in ulei 1 minut, apoi se adauga boiaua. Se mai caleste 1 minut.

2. Se adauga pastaile, se adauga sare si piper dupa gust. Se calesc pastaile 5 minute. Apoi se adauga si patrunjelul. Se mai caleste 2 minute.

3. Se adauga 2 cani cu apa si se fierb pastaile 30-40 de minute sau pana sunt fierte, cu capacul pus. Din cauza usturoiului casa va fi plina de aroma….eu va sugerez sa porniti hota pe maxim:) La sfarsit daca apa nu e evaporata, luati capacul de pe oala si mai fierbeti astfel incat apa sa dispara.

Se serveste ca si garnitura la carne, carnati, peste.

POFTA BUNA!!!



Articol recomandat de retete30minute.wordpress.com