Pastai De Fasole Verde Cu Usturoi (pastai Aite)
articol scris de retete30minute blog retete30minute.wordpress.com
Jumatatea mea mi-a povestit de multe ori despre vacantele lui din copilarie si despre felurile de mancare gatite de bunica de la Babdiu:)
Una dintre mancaruri aparea foarte des in povestirile lui si anume pastaile aite. Si cum week-endul acesta am fost in vizita la bunica de la Babdiu langa Bobalna–locul in care a avut loc vestita Rascoala, am primit de la bunica o plasa de pastai de fasole verzi si culese proaspat din gradina. Am primit si o legatura mare de patrunjel si am decis sa incerc si eu sa fac pastaile aite. Numai ca stim cu totii ce greu e de egalat orice amintire, asha ca am avut mari emotii ca pastaile mele nu vor avea acelasi gust care si-l amintea jumatatea mea.
Am reusit insa and victory always tastest sweet.
Am folosit:
- 1/2 kg pastai de fasole verde rupte marunt si spalate
- 1 legatura mare de patrunjel
- 5 catei de usturoi
- 1 lingurita de boia
- sare/piper
- 3 linguri de ulei
1. Se caleste usturoiul zdrobit in ulei 1 minut, apoi se adauga boiaua. Se mai caleste 1 minut.
2. Se adauga pastaile, se adauga sare si piper dupa gust. Se calesc pastaile 5 minute. Apoi se adauga si patrunjelul. Se mai caleste 2 minute.
3. Se adauga 2 cani cu apa si se fierb pastaile 30-40 de minute sau pana sunt fierte, cu capacul pus. Din cauza usturoiului casa va fi plina de aroma….eu va sugerez sa porniti hota pe maxim:) La sfarsit daca apa nu e evaporata, luati capacul de pe oala si mai fierbeti astfel incat apa sa dispara.
Se serveste ca si garnitura la carne, carnati, peste.
POFTA BUNA!!!